Dit is een kindertehuis in Latlipur, even ten zuiden van Kathmandu. Het werd opgezet door mevrouw Rupa Sunar, die de aankoop van het land bekostigde met de verkoop van grond in haar geboortedorp. De dagelijkse leiding is nu in handen van haar dochter Rina Karki, die zelf haar jeugd in een tehuis moest doorbrengen. Rina wordt bijgestaan door haar echtgenoot Santos.

2010 8 t

CWC richt zich op weeskinderen, kinderen die maatschappelijk in de knel zijn gekomen en kinderen die door hun ouders en door hun omgeving in de steek zijn gelaten. De kinderen wonen in het tehuis, maar gaan overdag naar een school in de buurt. Enkelen volgen vervolgonderwijs elders.

Enige jaren geleden is met behulp van enkele buitenlandse instellingen een nieuw gebouw tot stand gekomen, dat groot genoeg is voor ruim 70 kinderen. Het bestuur moet echter zelf de exploitatiekosten betalen. Hiervoor is men vrijwel geheel afhankelijk van buitenlandse sponsors. Helaas hebben enkelen daarvan hun bijdragen met ingang van 2010 gestaakt. Daardoor heeft men nu grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Bijgevolg is het huis niet volledig bezet. Men hoopt op meer sponsors. De kosten om één kind onderwijs en onderdak te geven bij CWC bedragen € 500,- per jaar.

2010 6 t

In 2014 worden 9 kinderen van het Children Welfare Centre via de Stichting Kind in Nepal gesponsord.

Voor meer informatie: www.cwcnepal.org